preloader gif wittesneakers

Zwarte Puma Sneakers

Bekijk de ultieme collectie

Éen van de merken die vaak wat onder de radar verdwijnt, mede door de dominantie in de markt van Nike en Adidas, is Puma. Maar Puma is zeker geen kleine speler, in tegendeel, op nagenoeg elke lijst komt Puma na Nike en Adidas aan bod. De zwarte sneakers van Puma zijn dan ook iets om rekening mee te houden.

Geschiedenis van Puma

Het sportmerk Puma is in 1948 opgericht door Rudolf Dassler, de broer van de oprichter van Adidas; Adolf Dassler. Deze twee werkten aan een gezamenlijke sportmerk vanaf 1924, maar besloten in 1948 beiden hun eigen kant op te gaan en twee van de grootste sportmerken ooit op te richten. In de jaren daarna ging het snel met het merk, vele sponsorships met atleten volgden en vele (nu) iconische schoenen verschenen. Puma stond bekend als het merk dat de beste en vooral meest spraakmakende atleten aan zich strikten. Ze liepen allemaal rond in de zwarte gympen van Puma.

Verschillende Puma modellen

Puma heeft gedurende de jaren vele iconische zwarte schoenen op de markt gezet. Zij konden immers niet achterblijven op (broer) Adidas en Nike, toendertijd de nummer 1 en 2 in de markt. Een van de modellen die de meeste Puma en sneakerliefhebbers niet snel zullen vergeten zijn de Puma suede sneakers. Deze parels werden in 1968 geïntroduceerd en werden in het toen nog vaak ongebruikte suede gedoopt. Dit was volgens velen dan ook de sleutel naar succes, de sneakers zagen er immers zeer stijlvol uit. Deze lijn zette het merk vervolgens door met de introductie van de Puma Clyde en de Puma Becker, beide sneakers werden speciaal voor atleten gedesigned, maar bleken dus ook onder ‘de normale mens’ een enorme hit.

Zwarte Puma sneakers op ZwarteSneakers.nl

Zwarte Puma sneakers kun je natuurlijk eenvoudig bekijken, vergelijken en aanschaffen op ZwarteSneakers.nl, daar zijn wij immers voor. Vergelijk de beste modellen, van de klassieke Puma suede naar de ‘new-wave’ Puma Cell Endura. De tofste zwarte sportschoenen van Puma vind je bij ons. Shop dus direct jouw favoriete zwarte Puma sneakers.

Meer een liefhebber van de sneakers van Nike? Lees dan hier waarom zwarte Nikes een must-have voor elke sneakerhead zijn.

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken