preloader gif wittesneakers

Zwarte Converse

Dé ultieme skateschoenen

Over het algemeen staan ze bekend om hun zwarte All-Stars, maar de Amerikaanse kleding- en schoenenmerk Converse heeft veel meer in zijn repetoire. Het is niet voor niets dat zij, samen met Vans, bekend staan als de ultieme skateschoenen merk.

Converse vs Vans

Waar Nike en Adidas strijden (Nike heeft nog wel een grote voorsprong) om de sportkleding en schoenen markt, doen Converse en Vans dat voor de ‘skateboard fashion’ markt. Wanneer je iemand vraagt naar de ultieme skateschoen is de kans groot dat je één van de twee volgende antwoorden krijgt; All-Stars of Vans. Als we dan vervolgens kijken naar de zwarte Converse schoenen en de zwarte Vans zien we dat er qua materialen en kosten zeer weinig tussen beide liggen. Beiden worden met nagenoeg dezelfde materialen gemaakt, kosten ongeveer hetzelfde en zetten erg in op comfort en stijl. Het is daarom misschien ook niet eerlijk een kant te kiezen, maar beter beide merken te omarmen en te genieten van hun zwarte én witte sneakers.

Zwarte Converse modellen

Denk je Converse, dan denk je de Chuck Taylor All-Stars. Deze eeuwige sneakers hebben verder geen introductie nodig, behalve dat als je ze nog niet bezit je je even moet inlezen waarom zwarte All-Stars laag en zwarte All-Stars hoog een ‘must-have’ is voor iedere sneaker liefhebber. Verder kijkend naar de andere Converse modellen komen we al snel op de Converse Star Player low-tops of de Converse One Star low-top sneakers. Deze modellen gaan, logischerwijs, vaak onder de radar langs, maar zijn ongelooflijk stijlvol en ook nog eens betaalbaar.

Onze favoriete converse sneakers

Wij van ZwarteSneakers.nl hebben uiteraard favoriete modellen per merk, zo ook voor zwarte Converse. Één van de meest iconische zwarte sneakers, niet alleen van Converse maar van alle merken, is zeker weten de Converse x Commes Des Garcons Chuck Taylors. Deze sneakers waren een samenwerking met de Japanse kledingmerk CDG en zijn sinds de introductie ongeëvenaard in populariteit. De sneaker was zelfs zo populair dat hij in sommige landen compleet was uitverkocht en je hem, als je geluk had, vanuit het buitenland moest laten bezorgen.

Voor zwarte sportschoenen hoef je dus niet bij Converse te gaan winkelen, maar voor skateschoenen zijn zij de specialisten. De Converse schoenen zijn nog steeds zeer populair en de in 2003 door Nike overgenomen gigant heeft voorlopig geen plannen te stoppen met de productie van bijvoorbeeld de high-top All-Stars. Er staat zelfs alleen maar meer op het programma! Wacht dus niet langer en check direct onze shop om jouw favoriete zwarte Converse sneakers te vinden.

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken