preloader gif wittesneakers

Zwarte All-Stars Laag

Zwarte All-Stars laag: van basketbalschoenen naar alledaagse sneakers

De Converse All-Stars hebben geen introductie nodig. Deze sneakers hebben de sneakerwereld al tientallen jaren in bedwang. Maar hoe komt het dat de zwarte gympen zo populair zijn? En waarom zijn de zwarte All-Stars laag ook een hit gebleken?

All-Stars hoog vs All-Stars laag

Converse kwam in 1917 met de Chuck Taylor All-Stars op de markt. De zwarte sneakers waren toen enkel als basketbalschoenen uitgebracht. Mede door de populariteit van de basketballer Chuck Taylor en natuurlijk de herkenbare design zijn de All-Stars uitgegroeit tot monumenten in de sneakergeschiedenis. In 1917, en later in 1922, werden enkel de hoge All-Stars uitgebracht. Het was namelijk ongebruikelijk lage schoenen als basketbalschoenen te gebruiken. Toen eindelijk Converse besloot ook een lage versie van de All-Stars te maken, sloeg het enorm aan onder de doelgroep.

Nike neemt Converse over

Vanaf de jaren 70 liep het wat stroever bij Converse, mede door slechte beslissingen en geldproblemen. Nike was toendertijd al aan de top van de sneakermarkt, vooral met de zwarte Nikes veroverden zij menig sneakerhart. Converse heeft de tegenvallende resultaten nog tot de 20e eeuw kunnen volhouden alvorens Nike in 2003 Converse overnam voor $305 miljoen. Één van de eerste operationele veranderingen die Nike doorvoerde was het verplaatsen van de productie van de Verenigde Staten naar China, India, Vietnam en Indonesië. Iets dat zorgde voor lagere productiekosten waardoor ook de prijzen omlaag konden.

Zwarte All-Stars laag op ZwarteSneakers.nl

De zwarte All-Stars laag kun je natuurlijk op onze website bekijken, vergelijken en aanschaffen. Ook andere zwarte sneakers als bijvoorbeeld zwarte Vans kun je krijgen in onze shop. Wacht dus niet langer en check onze shop direct om jouw zwarte All-Stars sneakers in huis te halen.

Ook als je meer van echte zwarte sportschoenen houdt hebben we veel moois voor je. Navigeer in onze shop om je favoriete zwarte sportschoenen te vinden.

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken